Labākie Rīgas restorāni

Rīga, liela pilsēta, galvaspilsēta, protams, ka tā būs pilna ar dažādām kafejnīcām, ēstuvēm un dažādiem restorāniem. Šoreiz pievērsīsim uzmanību tieši restorāniem. Restorāni lielākajai daļai cilvēku nav ikdiena, tos apmeklē tikai svētkos vai kādos īpašos gadījumos, jo ikdienai restorānu apmeklējums sanāktu pārāk dārgs. Vincents ir viens no slavenākajiem un joprojām labākajiem restorāniem Rīgā. Tas tika atvērts 1994. gadā un tas joprojām ir lielisks. Joprojām galvenais pavārs tajā ir Mārtiņš Rītiņš. Šis restorāns atrodas Klusajā centrā – ekskluzīvs restorāns eksluzīvā vietā. Šis restorāns ir labāko restorānu sarakstā jau daudzus gadus. Šis restorāns ir tāda kā nemainīga vērtība. Bibliotēka No1. – salīdzinoši jauns, taču jau labu slavu izpelnījies restorāns. Tas ir atvērts 2011. gadā – tam šobrīd ir tikai 7 gadi (tikai, ja salīdzina ar Vincentu). Māris Jansons ir galvenais šefpavārs. Šis restorāns ar katru gadu kļūst arvien labāks, turklāt tam ir īpaši laba vīnu izvēle. Restorāns 3 ir vēl jaunāks restorāns – atvērts tikai pirms nepilniem 3 gadiem. Tas ir diezgan atšķirīgs, jo tajā gatavo no dabas veltēm sarūpētu ēdienu. Tas jau pāris gadus ir modē, tāpēc cilvēki tur labprāt bauda maltīti. Šo restorānu ir dzirdējuši arī tie, kuri skatījās Latvijas restorānu šovu, kurā tieši šis restorāns tika atzīts par labāko un ieguva galveno balvu. Riviera ir viens no populārākajiem Rīgas restorāniem, kas apmeklētājus priecē jau no 2011. gada. Šajā restorānā nav augstākā ēdienu gatavošanas paraugstunda, kur pagatavo dažādus super smalkus ēdienus, taču tas ir labs ar to, ka tajā esošo ēdienu kvalitāte vienmēr ir augstā līmenī. Šefpavārs Kaspars Jansons darbojas restorānā Muusu. Pārsvarā šajā restorānā ir pieejama Eiropas virtuves klasika. 3 pavāru restorāns sākumā savus apmeklētājus piesaistīja ar interesantu šovu – ēdiena pasniegšanu, taču šobrīd galvenā uzmanība atkal tiek pievērsta ēdiena kvalitātei un šovs atstāts otrajā plānā. Pavāri ļoti nopietni izvēlas produktus, no kuriem gatavot. Šeit var sastapt ne tikai klasiskus ēdienus, bet arī nobaudīt dažādas radošas pavāru izpausmes. Restorāns Locale, kas atvērts 2014. gadā izceļas ar augstvērtīgu kulināriju komfortablā un ērtā vidē. Viens no galvenajiem šefpavāriem ir itālis, kurš gatavo tieši dažādus itāļu ēdienus, taču tas nenozīmē, ka restorānā iespējams pasūtīt tikai itāļu virtuvi – ir pieejama arī cita veida Eiropas virtuve. Šis restorāns īpaši izceļas ar vīna piedāvājumu – tur ir pieejami labi vīni par zemām cenām, jo ne tikai dārgi vīni var būt labi. Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā ir vienkāršs restorāns gardēžiem, kurā var baudīt augstvērtīgas kvalitātes ēdienu. Tur tiek piedāvāts dažāda veida sezonālais ēdiens, kā arī dzērienu kartē atrodams ne tikai alus. Vīna studijas restorāns ir Rīgā kopš 2011. gada. Tas ir ļoti apmeklēts un vienmēr cilvēku pilns. Daudzi citi restorāni vēlas līdzināties šom restorānam. Tas ir vienkāršs, taču tai pat laikā tas ir smalks un piedāvā gan izcilus ēdienus, gan vīnus. Izcila izvēle vīna mīļotājiem. Kaļķu vārti – viens no Rīgas senākajiem restorāniem. Tāds kā restorānu klasika. Atrodas pašā Rīgas sirdī – Vecrīgā. Tas atvērts 2001. gadā. Lai arī pa šo laiku tur ir mainījušies šefpavāri, restorāna un ēdienu kvalitāte joprojām ir lieliska. Šo restorānu ir ļoti iecienījuši arī tūristi no visas pasaules.